Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 το ειδικό σεμινάριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με θέμα τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συντονιστές από την Αττική, καθώς και από ολόκληρη τη χώρα, μέσω συστήματος τηλεεικονοδιάσκεψης.

Το σεμινάριο υποστήριξε ενεργά ο ΟΠΕΜΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Μάντζο.

Ο Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης συντόνισε τη συζήτηση και ανέπτυξε τα βασικά σημεία του μηχανισμού, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Εκ μέρους του Οργανισμού, ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε τον κομβικό ρόλο των συντονιστών για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να βρουν τον “μίτο της Αριάδνης” και να αποφύγουν τον αφανισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάντζος προσέγγισε την ιδιάζουσα σχέση μεταξύ διαμεσολάβησης και συντονιστών, υπογραμμίζοντας τόσο τις καίριες διαφορές όσο και τις σημαντικές προοπτικές για τη διάδοση του θεσμού.

Εξ άλλου, πέραν των εξειδικευμένων συνεργατών της ΕΓΔΙΧ που ανέλυσαν το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα, εισήγηση σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων αλλά και των φυσικών προσώπων πραγματοποίησε και ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου ΔΣΑ κ. Βασίλη Αλεξανδρή απηύθυνε η κ. Ιωάννα Καραχάλιου.

opemed-event1 opemed-event2

Δείτε εδώ την Παρουσίαση του Δ. Μάντζου