Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Με αφορμή την Ημέρα της Διαμεσολάβησης, σας προσκαλούμε σε ημερίδα για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης, τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 στην Τράπεζα της Ελλάδος (είσοδος από Εδουάρδου Λω & Σταδίου).

Η Διαμεσολάβηση διεθνώς αποτελεί έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό εξωδικαστικό τρόπο αντιμετώπισης ιδιωτικών και επιχειρηματικών διαφορών. Οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε χώρες της Ε.Ε., τις Η.Π.Α και τον Καναδά θα αναλυθούν από καταξιωμένους Διαμεσολαβητές των χωρών αυτών, ενώ θα συζητηθεί η πρόοδος του θεσμού στη χώρα μας καθώς και τα αναγκαία βήματα για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Χαιρετισμοί:
17:30 Παναγιώτης Πικραμμένος, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ/πρ. Πρωθυπουργός/Πρόεδρος ΟΠΕΜΕΔ
17:35 Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού ΕμπορικούΕπιμελητηρίου /εκπρόσωπος όλων των Επιμελητηρίων-συνδιοργανωτών
17:40 Λάμπρος Κοτσίρης, Πρόεδρος Επιτροπής Διαπίστευσης Διαμεσολαβητών Υπ. Δικαιοσύνης
17:45 Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Ομιλητές:
Γιώργος Κουνούπης, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής: «Ομοσπονδιακά προγράμματα Διαμεσολάβησης στις ΗΠΑ – σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα»
Ranse Howell, Σύμβουλος Επίλυσης Διαφορών: «Οικογενειακή Διαμεσολάβηση»
Christiane Feral-Schuhl, Ιδρυτικό μέλος του δικ. γραφείου FERAL-SCHUHL/ SAINTE MARIE Law office – Διεθνής Διαμεσολαβήτρια, πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού: «Διαμεσολάβηση σε θέματα με Δημόσια Διοίκηση»
Leonardo D’ Urso, Συν-ιδρυτής και Μοναδικός Διαχειριστής της ADR Center: «Πώς μπορεί να επιτευχθεί μία ισορροπία μεταξύ της Διαμεσολάβησης και της Δικαστικής Διαδικασίας: το Ιταλικό μοντέλο ως καλή πρακτική»
Thomas Lapp, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής, Πρόεδρος του Γερμανικού Φόρουμ για τη Διαμεσολάβηση: «Διαμεσολάβηση στη Βιομηχανία»
Arjen van Iwaarden, Ανώτερος Διευθυντής Achmea Global Neth special affairs: «Από το πεδίο μάχης στην αρμονία»

Συντονιστής:
Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, Πρόεδρος Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Κλείσιμο:
Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου / εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων συνδιοργανωτών

Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για την είσοδο στην εκδήλωση

Δείτε εδώ την πρόσκληση:

HmeraDiamesolavisis-Prosklisi