ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών μας, σας γνωρίζουμε την έβδομη Διάλεξη του τρίτου Κύκλου Διαλέξεων για τη Διαμεσολάβηση, που διοργανώνει η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ – Ε.Ε.Δ.» σε συνεργασία με τον «Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.», με ομιλητές την Dr. Mary Lou Bryant Frank και τον Dr. Kenneth Frank και θέμα:

«ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Το Όφελος από  την Συμμετοχή σε Έρευνα»

θα λάβει χώρα την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 6.30 μμ, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Η Δρ. Mary Lou Bryant Frank, Ph.D., M.S., M.Ed. είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, Διαμεσολαβήτρια εγκεκριμένη από τα Δικαστήρια , εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και ομιλήτρια. Είναι συνιδρύτρια της συμβουλευτικής ομάδας για την «Transforming Mediation» και υπήρξε  αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών υποθέσεων, πρύτανης, επικεφαλής τμήματος και καθηγήτρια. Είναι Μέλος του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Georgia και επίκουρος καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Middle Georgia, στο Πανεπιστήμιο της Georgia, στο Πανεπιστήμιο Mercer, στη Σχολή Walter F. Georgia και στο Πανεπιστήμιο Brenau. Το κείμενο της «Ο νους ενός ειρηνοποιού: Η ψυχολογία της Διαμεσολάβησης,  με πρόλογο του Kenneth Cloke» είναι στην  δεύτερη έκδοση του και μόλις κατατάχθηκε από την Αρχή Βιβλίου ως ένα από τα καλύτερα βιβλία σχετικά με την επίλυση διαφορών του 2022. Έχει δημοσιεύσει σε εθνικά και διεθνή έντυπα  και εγχειρίδια σχετικά με την δημιουργία ειρήνης, συμπόνιας, εξάλειψης διαταραχών, υπαρξισμού και πολυπολιτισμικότητας. Υπήρξε Πρόεδρος της International Academy of Dispute Resolution και Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών στη Ανώτατη Εκπαίδευση της Georgia. Σήμερα, είναι μέλος του Δ.Σ. της International Association of Dispute Resolution, του  Διεθνούς Επιστημονικού Επιτελείου Γυναικών, καθώς και διαφορών διεθνών ερευνητικών οργανισμών και νομικών περιοδικών.

Έχει βραβευθεί με το Βραβείο Διακεκριμένου Παρόχου στη Συμβουλευτική, καθώς και με επιχορηγήσεις, εθνικά βραβεία ηγεσίας, βραβεία διδασκαλίας, βραβεία ηγεσίας πολυπολιτισμικότητα, βραβεία κοινωνικής υπηρεσίας και το βραβείο επιτεύγματος ζωής του Who’s Who. Πολύ πρόσφατα ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας στην Τιφλίδα, για το διεθνές έργο της στην επίλυση διαφορών.

Ο Kenneth Frank  είναι Διδάκτωρ Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Colorado και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Επίλυση Διαφορών από το Columbia College. Είναι διευθυντής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Επίλυση Διαφορών και στις Νομικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brenau, Gainesville, Georgia. Έχει λάβει το βραβείο Εξέχοντος Εισηγητή από το Πανεπιστήμιο Brenau, καθώς και το βραβείο Coach της Χρονιάς για το έτος 2015 από τη International Academy of Dispute Resolution (INADR). Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου του International Intercollegiate Mediation Tournament, μέλος του Δ.Σ.του INADR και σήμερα αντιπρόεδρος για την Εκπαίδευση στις ΗΠΑ για αυτή την ομάδα. Υπήρξε εκπαιδευτής/σύμβουλος για πολλούς οργανισμούς σε θέματα επίλυσης διαφορών, διαμεσολάβησης και αστικής κοσμιότητας. Πρόσφατα έλαβε τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, Τιφλίδα  της Δημοκρατίας της Γεωργίας, για το έργο του στην επίλυση διαφορών. Είναι, επίσης,  συνιδρυτής της συμβουλευτικής ομάδας Transforming Mediation και είναι εγγεγραμμένος ως  neutral διαμεσολαβητής στην Πολιτεία της Γεωργίας ΗΠΑ.

Σχετικά με το  θέμα της Διάλεξης , θα εστιάσουμε στο αποτέλεσμα έρευνας, που έγινε για την Διαμεσολάβηση, πώς οι συμμετέχοντες στην διαδικασία της Διαμεσολάβησης αξιολόγησαν και αντιλήφθηκαν την Διαμεσολάβηση και πώς ψυχολογικές απόψεις μπορούν να μας βοηθήσουν πιο επιτυχημένα. Πιστεύουμε ότι η κατανόηση της ικανοποίησης των μερών από την εμπειρία τους σχετικά με τον Διαμεσολαβητή, η εκ μέρους τους επίλυση της διαφοράς και η στάση τους απέναντι στην Διαμεσολάβηση είναι σημαντικές για το μέλλον και το επάγγελμα της Διαμεσολάβησης.

Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να το δηλώσουν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://forms.gle/7NEipCFeV1rXaz6E8

Η Διάλεξη θα μεταδοθεί και μέσω live streaming στη σελίδα της ΕΕΔ στο Facebook (Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών).

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

Ο σύνδεσμος για την είσοδο στην πλατφόρμα ZOOM, θα σταλεί την προηγούμενη ημέρα της Διάλεξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση όσων δηλώσουν συμμετοχή.

Η ημερομηνία της επόμενης Διάλεξης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Αθήνα, 6 Απριλίου 2022

Κατερίνα Κωτσάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ  ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση