Το Διοικητικό Συμβούλιο της ELSA Greece είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνει την επιτυχή δια ζώσης διοργάνωση των Τοπικών Γύρων του 2ου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, στις 17 & 18 Δεκεμβρίου 2021.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι επελέγησαν από επαγγελματίες του κλάδου της διαπραγμάτευσης, είχαν την ευκαιρία να λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο και τις τεχνικές της Διαπραγμάτευσης πριν τον Διαγωνισμό από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσομοιώσουν ενώπιον κριτικών επιτροπών, που αποτελούνταν από έμπειρους διαπραγματευτές, μία αληθινή διαπραγματευτική διαδικασία ανάμεσα σε δύο μέρη, τα οποία προσπαθούν να καταλήξουν σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Οι δύο ομάδες του κάθε Τοπικού Γύρου με τη μεγαλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον Εθνικό Γύρο του Διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη (υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και των νόμων του Κράτους).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς που παρείχαν την αιγίδα τους για τους Προκριματικούς Γύρους του Διαγωνισμού και συγκεκριμένα την Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών, τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στην κυρία Κολτσάκη Έλενα, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του 2ου ENC, καθώς και την κυρία Χαραλαμπίδου Ελένη, Υπεύθυνη Υποθέσεων, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα είχαμε καταφέρει τέτοιο άρτιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους/τις κριτές που με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους ενίσχυσαν σημαντικά το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του Διαγωνισμού και παρείχαν πολύτιμες συμβουλές στους διαγωνιζόμενους.

Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Για τον Τοπικό Γύρο της Αθήνας: τις κυρίες Βίκυ Λαδάκη, Ματίνα Ανδρικοπούλου, Μαρία Φαροπούλου, Ισμήνη Δωρή, Eλένη Πλέσσα, Έφη Κασιμάτη, Ειρήνη Ματσούκα, Αναστασία Βλαχοκυριάκου και τους κυρίους Δημήτρη Εμβαλωμένο, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Νικόλα Κανελλόπουλο, Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο, Λουκά Ωραιόπουλο.

Για τον Τοπικό Γύρο της Θεσσαλονίκης: τις κυρίες Αφροδίτη Αργυροπούλου, Σοφία Ζιάκα, Νεφέλη Χουρμούζη, Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, Μάρω Μπαλτά και τους κυρίους Εμμανουήλ Μάνο, Βασίλη Σιαπέρα, Δημήτρη Μπαλατσούκα, Νάρκισσος Γεωργιάδης.

Για τον Τοπικό Γύρο της Κομοτηνής: τις κυρίες Μαντενιώτου-Λυρατζοπούλου Κυριακή, Καρδίμη Βασιλική, Διαμαντίδου Αναστασία και τους κυρίους Ευάγγελο Φαρμακίδη, Μήλιογλου Γεώργιο.

ELSA Greece

Email: academicactivities@gr.elsa.org Web: www.elsa-greece.org

Για το ακαδημαϊκό σκέλος του Διαγωνισμού, θερμές ευχαριστίες στην κυρία Κολτσάκη Έλενα και την κυρία Χαραλαμπίδου Ελένη λαθώς και την κυρία Agnieszka Góra και τον κύριο Jacek Czaja για την προετοιμασία των συμμετεχόντων/-ουσών μέσω των διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Alternative Dispute Resolution Hellenic center, για την ευγενική προσφορά του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ο Ρόλος του Δικηγόρου στη Διαπραγμάτευση” δωρεάν για τους 6 νικητές των Τοπικών Γύρων, με Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 20 ωρών από το ADR Hellenic Center και το ΙΝΚΑΔΑ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ELSA Greece,
Μυρσίνη Καραγιάννη
Επικεφαλής Διοργάνωσης του 2ου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης της ELSA Greece

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση