Σας γνωρίζουμε ευχαρίστως ότι, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, έγινε διαδικτυακά η τρίτη προσομοίωση Διαμεσολάβησης στα πλαίσια του πρώτου Διαγωνισμού Προσομοιώσεων Διαμεσολάβησης και Υποχρεωτικών Αρχικών Συνεδριών – ΥΑΣ Διαμεσολάβησης, που διοργανώνουμε, με τη συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων, οι οποίες είχαν συμμετάσχει στις προσομοιώσεις Διαμεσολάβησης, που έλαβαν χώρα την 11η και την 18η Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Την 25η Οκτωβρίου, οι δυο ομάδες διαγωνίστηκαν προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα του μήνα.

Η διαδικασία ήταν υποδειγματική, με τις κυρίες Χριστίνα Λιάππα και Κατερίνα Αδαμίδου στον ρόλο των Διαμεσολαβητριών, τις κυρίες Λουκία Μαστροπέρρου και Κωνσταντίνα Ζαρκαδούλα στους ρόλους των μερών και τις κυρίες Μαρία Χατζηστρατή, Μαρία Χαρίση, Αικατερίνη Νάση και Ελένη Παπανικολάου στους ρόλους των νομικών παραστατών.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δικαίωσε την άποψη μας ότι όλες οι συμμετέχουσες μπόρεσαν να εφαρμόσουν εύστοχα τις αρχές της Διαμεσολάβησης και όσα διδάχθηκαν κατά την εκπαίδευση τους.

Μετά από σχετική διαβούλευση και ψηφοφορία των κριτών (ρόλο τον οποίο επιφορτίστηκαν η κυρία Όλγα Τσιπτσέ, η κυρία Βασιλική Κουμπλή, ο κύριος Σέργιος Μαναράκης και η κυρία Κατερίνα Κωτσάκη) υπήρξε… ισοπαλία !

Ως έπαθλο, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ προσέφερε σε όλες τις διαγωνιζόμενες και των δύο ομάδων (λόγω της ισοπαλίας) το βιβλίο της κυρίας Ζωής Γιαννοπούλου, διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας διεθνούς εμβέλειας και Εκπαιδεύτριας Διαμεσολαβητών, με τίτλο «Διαμεσολάβηση. Π Aπό τη Θεωρία στην Πράξη».

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι το εγχείρημα αυτό είναι επιτυχές και ωφέλιμο για τους συμμετέχοντες και, ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε όλες και όλους τους συναδέλφους –ακόμη και τους παλαιότερους– να συμμετάσχουν σε αυτό, προκειμένου να αποκτήσουν πρακτική εξάσκηση ή/και να επεκτείνουν όση έχουν ήδη αποκτήσει.

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2021

Για την ΕΕΔ Κατερίνα Κωτσάκη
Για τον ΟΠΕΜΕΔ Νικόλας Κανελλόπουλος