Σας γνωρίζουμε ευχαρίστως ότι, την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, έγινε διαδικτυακά η δεύτερη προσομοίωση Διαμεσολάβησης στα πλαίσια του πρώτου Διαγωνισμού Προσομοιώσεων Διαμεσολάβησης και Υποχρεωτικών Αρχικών Συνεδριών – ΥΑΣ Διαμεσολάβησης, που διοργανώνουμε.

Η διαδικασία διεξήχθη με πολύ ικανοποιητικό τρόπο, με την κυρία Ελένη Παπανικολάου στον ρόλο της Διαμεσολαβήτριας, στους ρόλους των μερών την κυρία Κατερίνα Αδαμίδου με την νομικό παραστάτη της, την οποία υποδύθηκε η κυρία Κων/α Ζαρκαδούλα και την κυρία Αικατερίνη Νάση, μαζί με την νομικό παραστάτη της, την οποία υποδύθηκε η κυρία Λουκία Μαστροπέρρου. Όλες οι συμμετέχουσες είναι διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την ανατροφοδότηση, της οποίας ακολούθησε γόνιμος διάλογος, έκανε η κυρία Σοφία Τσιπτσέ, δικηγόρο και διαπιστευμένη και εκείνη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαμεσολαβήτρια, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα της ΈΝΩΣΗΣ κυρία Ευαγγελία Παυλάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ κύριο Σέργιο Μαναράκη.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι και σε αυτή την προσομοίωση, όλες οι συμμετέχουσες προσπάθησαν και μπόρεσαν να εφαρμόσουν εύστοχα τις αρχές της Διαμεσολάβησης και όσα διδάχθηκαν κατά την εκπαίδευση τους.

Φαίνεται πλέον ότι το εγχείρημα είναι επιτυχές και ωφέλιμο για τους συμμετέχοντες και, ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε όλες και όλους τους συναδέλφους –ακόμη και τους παλαιότερους– να συμμετάσχουν σε αυτό, προκειμένου να αποκτήσουν πρακτική εξάσκηση ή/και να επεκτείνουν όση έχουν ήδη αποκτήσει.

Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2021

Για την ΕΕΔ Κατερίνα Κωτσάκη
Για τον ΟΠΕΜΕΔ Νικόλας Κανελλόπουλος

Δείτε εδώ την ανακοίνωση