ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ – ΕΕΔ και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ – ΟΠΕΜΕΔ ευχαρίστως σας γνωρίζουν ότι η εκδήλωση τους, που έλαβε χώρα διαδικτυακά την 9η Νοεμβρίου 2020, στα πλαίσια της οποίας έγινε η ένατη Διάλεξη του πρώτου Κύκλου των Κύκλων Διαλέξεων για την Διαμεσολάβηση, που διοργανώνουν, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Συντονίστρια ήταν η Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ, κυρία Κατερίνα Κωτσάκη, η οποία καλωσόρισε την κ. Βασιλική Κουμπλή, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης, MCIArb, Συντονίστρια Δράσεων Κατάρτισης και Εκπαιδεύτρια Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση στον Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Παντείου Πανεπιστημίου, Μέλος ΔΣ (Ταμίας) της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, η οποία έκανε μια εξαιρετική Διάλεξη με θεματική:

«Διασυνοριακή Διαμεσολάβηση»

Η κ. Βασιλική Κουμπλή, μοιράστηκε μαζί μας την έρευνα και την εμπειρία της στη Διασυνοριακή Διαμεσολάβηση, η οποία αφορά πολύ σημαντικό αριθμό υποθέσεων, λόγω της εξάπλωσης του διεθνούς εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και της διεθνούς κινητικότητας των προσώπων, που έχουν οδηγήσει στη διεύρυνση των διαφορών που εμφανίζουν στοιχεία αλλοδαπότητας.

Η κ. Βασιλική Κουμπλή αναφέρθηκε στο εθνικό και διεθνές νομοθετικό πλαίσιο της Διασυνοριακής Διαμεσολάβησης, στις βασικές αρχές και τους κανόνες που τη διέπουν και στα ζητήματα που μπορούν να ανακύψουν τόσο κατά τη διεξαγωγή όσο και μετά την επιτυχή έκβαση της Διασυνοριακής Διαμεσολάβησης, κυρίως κατά την εκτέλεση του συμφωνητικού, που προκύπτει -εάν συντρέξει περίπτωση- από την σχετική διαδικασία.

Η Διάλεξη κράτησε αμείωτη, καθόλη τη διάρκεια της, την προσοχή των ακροατών, έδωσε τροφή για σκέψεις για μια σειρά ζητημάτων και έδωσε την ευκαιρία για την υποβολή πολύ σημαντικών ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες και για γόνιμη συζήτηση μεταξύ τους και της εισηγήτριας, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων ιδίως σχετικά με την εκτελεστότητα του συμφωνητικού, που προκύπτει από επιτυχή έκβαση Διασυνοριακής Διαμεσολάβησης σε τρίτες χώρες.

Άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμότατα την κ. Βασιλική Κουμπλή και εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ και εκ μέρους του ΟΠΕΜΕΔ, για την τιμή που μας έκανε να μας παρουσιάσει μια τόσο ενδιαφέρουσα Διάλεξη.

Προτείνουμε σε όσους συναδέλφους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την Διάλεξη, να δουν το σχετικό video, που έχουμε αναρτήσει στην σελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ στο Facebook.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2020

ΕΕΔ – ΟΠΕΜΕΔ

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου