Τον Απρίλιο 2017 εξερράγη ο καυστήρας ενός εργοστασίου, παραγωγής κουτιών της εταιρίας Loy Lange στην πόλη St. Louis. Το αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να εκτοξευθούν τα κομμάτια του καυστήρα από τη στέγη του εργοστασίου και να καταλήξουν σε διπλανά κτίρια. Το συνολικό βάρος των συντριμμιών υπολογίζεται σε παραπάνω από 900 κιλά. Το μέγεθος τους ήταν όσο περίπου το φορτίο ενός φορτηγού.

Τα αποτελέσματα από την έκρηξη ήταν ο θάνατος ενός υπαλλήλου του εργοστασίου καθώς και τριών υπαλλήλων της διπλανής επιχείρησης από μέρη του καυστήρα τα οποία κατέληξαν εκεί. Από την πτώση μίας σωλήνωσης του καυστήρα υπέστη υλικές ζημιές ένα γειτονικό κτίριο, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν εκεί τραυματισμοί

Από το παραπάνω ατύχημα, όπως ήταν φυσικό γεννήθηκαν πολλές αξιώσεις κατά της εταιρίας. Οι δικηγόροι των θυμάτων υποστήριξαν ότι η εταιρία είχε πλημμελώς συντηρήσει τις εγκαταστάσεις της, με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν. Η διαφορά δεν πρόλαβε να εισαχθεί στο δικαστήριο καθώς επιλύθηκε με Διαμεσολάβηση. Στη διαδικασία, η οποία έλαβε χώρα και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2019, συμμετείχαν οι συγγενείς των θυμάτων και όσοι υπέστησαν υλικές φθορές.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που συμφωνήθηκε να καταβάλει η εταιρία ήταν αυτό των 47 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: http://www.therepublic.com/2019/07/19/us-st-louis-explosion-lawsuits/

Ελένη Πλέσσα
Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση