Το αστέρι του γκολφ, ο Ιρλανδός Rory McIlroy διέκοψε τη συνεργασία του με την εταιρία που λειτουργούσε ως ατζέντης του, τη Horizon Sport Management αφήνοντας μεταξύ τους πολλά άλυτα ζητήματα, τα οποία επιλύθηκαν με Διαμεσολάβηση, κατόπιν σοβαρής παρότρυνσης από τους Δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Όπως επεσήμαναν οι δικαστές, η εν λόγω διαφορά αφορά κυρίως σε περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις, καθιστώντας έτσι τη Διαμεσολάβηση την πιο κατάλληλη διαδικασία επίλυσης της διαφοράς. Μάλιστα, μέρος του προβλήματος τους ήταν ο τρόπος διαχείρισης ενός συμπαίκτη του ενάγοντας του Graeme McDowell, ο οποίος ήταν επίσης πελάτης της Horizon Sport Management. O McIlroy υποστήριζε ότι οι όροι της συμφωνίας του με την εταιρία ήταν πολύ δυσμενέστεροι από τους αντίστοιχους της συμφωνίας που αυτή είχε συνάψει με τον συμπαίκτη του, ιδιαιτέρως μάλιστα όσον αφορούσε στις οικονομικές απολαβές του.

Η εταιρία, από την άλλη μεριά, υποστήριξε ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί ήταν απλώς δικαιολογίες, ώστε να αθετήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι της και να λήξει τη συνεργασία τους παρά το γεγονός ότι είχε ωφεληθεί πολύ των υπηρεσιών της προς αυτόν. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας της λήξης της συμφωνίας τους η εταιρία είχε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία.

Στο τέλος της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης τα μέρη δήλωσαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένα με την κατάληξη της και τη συμφωνία, για τη σύναψη της οποίας ο διάσημος αθλητής γκολφ θα κατέβαλε ένα ικανό ποσό προς την εταιρία της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Πλέον, ο παίκτης θα εκπροσωπείτο από δική του εταιρία, τη Rory McIlroy, στην οποία θα συμμετείχαν και πρώην συνεργάτες της Horizon Sport Management.

Πηγή: https://www.telegraph.co.uk/sport/golf/rory-mcilroy/11389396/Rory-McIlroy-settles-legal-dispute-with-former-agent-Horizon-Sports-Management.html

Ελένη Πλέσσα
Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών