Οι δικηγόροι του Harvey Weinstein και οι γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση εξετάζουν το ενδεχόμενο να έρθουν σε συμβιβασμό σχετικά με τις αστικές αξιώσεις των τελευταίων κατά του παραγωγού του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι συνεδρίες Διαμεσολάβησης προγραμματίζονται για τις αρχές Νοεμβρίου μεταξύ των νομικών συμβούλων του Weinstein, του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και των ασφαλιστικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Chubb και Travellers Cos. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο για τα θύματα.

Περισσότερες από ογδόντα γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση, ενώ ο Weinstein έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταθέσει ξεχωριστές αγωγές εναντίον του Weinstein, υποστηρίζοντας ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους δεν καλύπτουν τα δικαστικά του έξοδα. Οι εκκρεμείς αγωγές εναντίον του Weinstein έχουν ασκηθεί σε διάφορους τόπους, όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ των εναγόντων περιλαμβάνονται η Kadian Noble, η οποία κατηγορεί τον Weinstein για το trafficking, η Sandeep Rehal, πρώην προσωπική βοηθός του Weinstein, και η παραγωγός Alexandra Canosa, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Weinstein την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια.

Πηγή: https://www.bizjournals.com/newyork/news/2018/10/23/mediation-planned-between-weinstein-victims.html

Βασιλική Κουμπλή
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια