Aθήνα, 18 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ κ. Π. Πικραμμένος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Μάντζο, συναντήθηκε σήμερα με την κ. Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η Διαμεσολάβηση, ειδικά με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΔΔΑΔ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού εξήγησε τις επιφυλάξεις του ΟΠΕΜΕΔ για το νέο νομοθετικό καθεστώς της Διαμεσολάβησης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Οργανισμός παραμένει σταθερά υπέρ υποχρεωτικών μεθόδων επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών, με τρόπο όμως που θα προάγει τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών, χωρίς περιττό κόστος και καθυστερήσεις που μπορούν να προκαλέσουν παρέλκυση της δίκης.

Η κ. Γεννηματά, από την πλευρά της, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις του ΟΠΕΜΕΔ και επιβεβαίωσε ότι, τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ενεργά τη Διαμεσολάβηση, ως έναν βαθιά κοινωνικό θεσμό, που μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης αλλά και ευρύτερα στην εμπέδωση μιας νέας, συναινετικής κοινωνικής νοοτροπίας.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου