Η Linda Goldbloom στις 25 Αυγούστου 2018 γιόρταζε τα 79α της γενέθλια και την επέτειο 50 χρόνων γάμου με το σύζυγο της παρακολουθώντας την αγαπημένη της ομάδα baseball στο γήπεδο Dodgers στο Λος Άντζελες.

Σε κάποιο σημείο του αγώνα ένας παίκτης της ομάδας της San Diego Padres εκτέλεσε ένα δυνατό foul, με αποτέλεσμα η μπάλα να εκτοξευθεί στο κοινό και να χτυπήσει τη Linda Goldbloom στο κεφάλι. Ο άντρας της θυμάται να την ρωτάει αν είναι καλά, η ίδια να απαντάει “όχι” και να λιποθυμάει. Διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στο τραύμα της τέσσερις ημέρες αργότερα.

Από το 2017 τα Στάδια είχαν επεκτείνει τα προστατευτικά δίχτυα καθώς είχαν παρατηρηθεί αρκετοί τραυματισμοί θεατών σε αγώνες ενώ ο θάνατος της Goldbloom είναι ο τρίτος καταγεγραμμένος θάνατος. Η κατάληξη της μπάλας δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση και η ίδια καθόταν με το σύζυγό της στις κερκίδες του Σταδίου σε ένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχε προστασία καθώς τα δίχτυα είχαν επεκταθεί οριζόντια αλλά όχι κάθετα.

Η εταιρεία διαχείρισης του Σταδίου ανέλαβε τα έξοδα κηδείας της θανούσης και η οικογένεια της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της εταιρείας ισχυριζόμενη ότι η αμελής συμπεριφορά (τοποθέτησης διχτυών σε όλο το Στάδιο) προκάλεσε το θάνατο της Linda. Τελικά, η σχετική διαφορά επιλύθηκε με Διαμεσολάβηση.

Η οικογένεια δήλωσε ότι λόγω του εχέμυθου πλαισίου της διαδικασίας, δεν μπορεί να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας τους. Σε κάθε περίπτωση αναγνώρισε ότι μερίδιο ευθύνης είχε και η ίδια η Linda, καθώς επέλεξε να παρακολουθήσει τον αγώνα από ένα επικίνδυνο σημείο για την ασφάλεια της, γνωρίζοντας εξ αρχής την επικινδυνότητα. Δήλωσαν βέβαια, ότι στο μέλλον θα παραδειγματιστούν οι διοργανωτές από το τραγικό συμβάν και θα αυξήσουν τα μέτρα προστασίας των θεατών στα Στάδια, ώστε να μην επαναληφθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός ή θάνατος θεατή.

Πηγή: https://losangeles.cbslocal.com/2019/02/05/dodger-stadium-woman-killed-foul-ball/

Ελένη Πλέσσα
Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση