Οι αρχές της Richmond Hill και της Επαρχίας Bryan (στην οποία ανήκει η πρώτη), στην Πολιτεία Georgia των Η.Π.Α. θα προβούν σε Διαμεσολάβηση με σκοπό τη λήξη της αντιδικίας μεταξύ των δύο η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο 2018 με την κατάθεση αγωγής της πρώτης κατά της δεύτερης. Η συνάντηση με τη Διαμεσολαβήτρια Susan Cox, στην οποία θα συμμετέχει και η πόλη Pembroke, θα λάβει χώρα εντός του μηνός Απριλίου 2019, κατόπιν παραπομπής της υπόθεσης από το δικαστήριο στο οποίο είχε ασκηθεί η αγωγή.

Ο λόγος της αντιδικίας είναι η αύξηση των επιβαλλόμενων φόρων από την Επαρχία στην Richmond Hill για υπηρεσίες που τελικά δεν απολαμβάνουν οι κάτοικοί της, όπως η συγκομιδή σκουπιδιών και οι υπηρεσίες πυροπροστασίας. Μάλιστα, υπάρχει το προηγούμενο ότι η Επαρχία Bryan είχε μειώσει αντίστοιχες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους κατοίκους της πόλης Pembroke. Μάλιστα, η Richmond Hill ισχυρίζεται πως από το 2010 έως το 2017 η Bryan είχε λάβει παράνομα περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια μέσω της συλλογής των εν λόγω φόρων. Οι καλές σχέσεις μεταξύ της Richmond Hill και της Κοινότητας έληξαν όταν δεν υπήρξε συμφωνία στο σχέδιο κατανομής των υπηρεσιών (και της χρηματοδότησης) στις αντίστοιχες τοπικές αρχές.

Τα δύο μέρη επιδιώκουν μία επωφελή συμφωνία με μία δίκαιη κατανομή της χρηματοδότησης στις παρεχόμενες κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο δήμαρχος της Richmond Hill, Russ Carpenter υποστήριξε ότι η Richmond Hill θα δουλέψει με την Επαρχία Bryan με καλή πίστη και με σκοπό την επίλυση των διαφορών τους στη Διαμεσολάβηση και ότι ανυπομονεί να κτίσει μία ακόμα καλύτερη σχέση με αυτήν (την Bryan) μόλις επιλυθεί οριστικά η διαφορά τους.

Πηγή: https://www.bryancountynews.com/news/county-cities-headed-mediation-over-lawsuit/

Ελένη Πλέσσα
Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση