Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου τα «κουτσομπολίστικα» περιοδικά κατηγορούνται ότι «διασύρουν» ονόματα διάσημων με απώτερο σκοπό τις πωλήσεις. Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και αυτή του Χολιγουντιανού ηθοποιού Τομ Κρουζ, ο οποίος μετά από τον χωρισμό του με την Kate Holmes βρέθηκε να φιγουράρει στα περιοδικά ‘’In Style” και ‘’In touch’’ ως «άκαρδος πατέρας που παράτησε την 6χρονη κόρη του μετά το διαζύγιο».

Παρόλο που ο Κρουζ δεν φημίζεται για τις δικαστηριακές διαμάχες κατέθεσε τότε μήνυση εναντίον του εκδότη των γνωστών περιοδικών ύψους 50.000.000 δολαρίων για τον «δημόσιο διασυρμό» που είχε υποστεί. Σε απάντηση των λεγόμενών του ο εκδότης Bauer είχε ισχυριστεί ότι η ιστορία του περιοδικού ήταν πέρα για πέρα αληθής και ζήτησε μια λίστα με πληροφορίες και γνωματεύσεις που αφορούσαν την σχέση του Κρουζ με την κόρη του και τη συναισθηματική κατάσταση του παιδιού μετά το διαζύγιο με απώτερο σκοπό «να ξεσκεπάσει και άλλο τον ηθοποιό».

Η υπόθεση δεν κατέληξε στις δικαστηριακές αίθουσες, όπως όλοι περίμεναν, αλλά πήρε το δρόμο της Διαμεσολάβησης… Σε τέτοιες περιπτώσεις η Διαμεσολάβηση έχει μόνο πλεονεκτήματα να προσφέρει. Το διαζύγιο είναι από μόνο του ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί από ένα παιδί πόσο μάλλον όταν αυτό λάβει διαστάσεις δημοσιότητας. Με την επιλογή αυτή προστατεύθηκε η ιδιωτικότητα της οικογένειας, καθώς όλες οι συζητήσεις παρέμειναν μυστικές, διαφυλάχτηκε η επαγγελματική φήμη ενός ανθρώπου και το θέμα έληξε σύντομα σε σχέση με μία μακροχρόνια διαμάχη.

Πηγή: https://www.theguardian.com/media/2013/nov/06/tom-cruise-sues-bauer-magazines-for-50m

Κική Δημ. Τσουρού
Δικηγόρος LL.M., Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια