Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, το 1ο συνέδριο που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης Και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) με τίτλο, «Διαιτησία και Διαμεσολάβηση, Εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις και προοπτικές».

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΠΕΜΕΔ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος και του Περιοδικού Διαιτησία & Διαμεσολάβηση και λοιπές εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών.

Ο ΟΠΕΜΕΔ εκπροσωπείται από τον Γενικό Γραμματέα του, κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, ο οποίος κατά τη συμμετοχή του στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου «Διαμεσολάβηση στη Νέα εποχή», δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Διαιτησία και η Διαμεσολάβηση διεθνώς αποτελούν διαδεδομένες και έγκυρες μεθόδους αντιμετώπισης διαφόρων. Ο ΟΠΕΜΕΔ είναι μια μεγάλη θεσμική συμμαχία των πιο σημαντικών συνδέσμων και φορέων για την προώθηση τους. Οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφόρων πρέπει να γίνουν κτήμα της κοινωνίας και της οικονομίας για το καλό όλων μας.»

Το συνέδριο ολοκληρώνεται το απόγευμα, με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα «Τα πλεονεκτήματα της Διαιτησίας και της Διαμεσολάβησης ως προς την επίλυση διαφορών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ κ. Κανελλόπουλος Ν. στο 1ο Συνέδριο του ΕΟΔΙΔ