Δελτίο Τύπου

H Νομική Βιβλιοθήκη και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το περιοδικό «Διαιτησία & Διαμεσολάβηση και λοιπές εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών» (ΔιΔ) – ένα σύγχρονο εξαμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό, με αντικείμενο τη μελέτη των μεθόδων εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Τη Διεύθυνση Σύνταξης έχουν αναλάβει οι κ.κ. Χ. Παμπούκης και Ι. Τέντες, ενώ το περιοδικό και πλαισιώνεται  από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, με την πολύτιμη στήριξη και συμβολή του ΟΠΕΜΕΔ και των συνεργατών του.

Με σημείο εκκίνησης τον δικαιοδοτικό θεσμό της Διαιτησίας, το ερευνητικό βεληνεκές του περιοδικού εκτείνεται στο ευρύτερο πεδίο των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών, με προεξάρχουσα τη Διαμεσολάβηση,  αποτελώντας το πρώτο σχετικό επιστημονικό forum έκφρασης στην ελληνική νομική επιστήμη.

Το εκδοτικό αυτό εγχείρημα παρέχει στον αναγνώστη σφαιρική νομική πληροφόρηση,  μέσα από μια δημιουργική σύζευξη επιστήμης και νομολογίας και επιδιώκει τη διάδοση της γνώσης, φιλοδοξώντας να τύχει θερμής υποδοχής από την επιστημονική κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του περιοδικού και την ύλη του πρώτου τεύχους που μόλις κυκλοφόρησε μπορείτε να βρείτε εδώ, όπου υπάρχει και η δυνατότητα συνδρομής στο περιοδικό.