Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του ΟΠΕΜΕΔ και των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΚΕΘΙ (Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας).

Tα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, κ.κ. Στέλλα Χασιρτζόγλου, Νομικός, (με πρωτοβουλία και πρόσκληση της οποίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση), Γεωργία Τερζόγλου, ψυχολόγος, Φωστηρία Αμανατίδου, Ψυχολόγος, Ελένη Τσαγρή, Κοινωνική Λειτουργός και Αναστασία Ζδράλη, Κοινωνική Λειτουργός, συναντήθηκαν με τη Δικηγόρο – Διαμεσολαβήτρια κ. Ευγνωσία Ραφτοπούλου – Χατζηπρίμου και τη Διαμεσολαβήτρια – Συντονίστρια Εξωδικαστικού κ. Σοφία Παπαδοπούλου-Βαγγέλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΜΕΔ, παρουσίασαν τον θεσμό της Διαμεσολάβησης, το πού και πώς γίνεται, για ποιες υποθέσεις είναι κατάλληλη, τί αποτελέσματα επιφέρει, τον τρόπο διεξαγωγής της και τα οφέλη της στις οικογενειακές υποθέσεις ειδικά αλλά και σε ευρύτερα στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις, συζήτησαν εκτενώς τί προβλέπει o νόμος 4512/18 για τις υποθέσεις που εντάσσονται υποχρεωτικά σε Διαμεσολάβηση και απάντησαν στις ερωτήσεις και η νομικός του Σ.Κ. παρουσίασε τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.