Έχει παρατηρηθεί μια άνθηση στο θεσμό της Διαμεσολάβησης, η οποία ξεκίνησε πριν από μια τετραετία και θα συνεχιστεί, καθώς η διαδικασία αυτή γίνεται απαραίτητη σε εργασιακές διαφορές μετά την έγκριση ενός νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι διαμεσολαβητές (και όχι τα δικαστήρια) έλυσαν 11.145 διαφορές τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017. Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρώτη θέση έχουν πάρει οι εργασιακές διαφορές, καθώς η Διαμεσολάβηση στις υποθέσεις αυτές είναι πλέον υποχρεωτική.

Ο Hakan Öztatar, επικεφαλής του Τμήματος Διαμεσολάβησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκάλυψε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι η νομοθεσία που θα επιβάλει τη Διαμεσολάβηση σε εργασιακές διαφορές θα έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο. Ο κ. Öztatar παρατήρησε ότι έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Με την επιβολή της υποχρεωτικής Διαμεσολάβησης σε εργασιακές διαφορές, περίπου 400.000 φάκελοι θα περάσουν στα χέρια διαμεσολαβητών. Η υποχρεωτική Διαμεσολάβηση θα μειώσει τον χρόνο επίλυσης των εργασιακών αγωγών από 434 ημέρες σε μία ημέρα ή και λιγότερο. Επιπλέον, αυτή η νομοθεσία είναι ζωτικής σημασίας για 17 εκατομμύρια εργαζόμενους και 1,5 εκατομμύριο εργοδότες, διότι θα βοηθήσει την κοινωνία να βελτιώσει την κουλτούρα συμφιλίωσης που τη χαρακτηρίζει και να συμβάλει στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Ο συνολικός αριθμός των διαμεσολαβητών ανέρχεται σε 13.445 άτομα. Η νέα νομοθεσία θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού τους και θα παρέχει νέες ευκαιρίες απασχόλησης».

Οι διαφορές που επιλύθηκαν μέσω της Διαμεσολάβησης το 2017 είναι διπλάσιες σε αριθμό από το σύνολο των Διαμεσολαβήσεων που έλαβαν χώρα τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016. Περίπου 11.145 διαφορές επιλύθηκαν μέσω της Διαμεσολάβησης μέχρι τον Αύγουστο του 2017.

Από την άποψη αυτή, το 2017 μπορεί να θεωρηθεί έτος άνθησης για τη Διαμεσολάβηση. Μέχρι σήμερα, επιλύθηκαν με Διαμεσολάβηση 16.630 διαφορές και 15.141 κατέληξαν σε συμφωνία ενώ περίπου 1.489 δεν επιλύθηκαν.  Όσον αφορά το αντικείμενο της Διαμεσολάβησης, οι εργασιακές διαφορές είχαν την πρώτη θέση, αποτελώντας το 90% όλων των Διαμεσολαβήσεων με 14.909 υποθέσεις. Η υλική και ηθική αποζημίωση ήταν στη δεύτερη θέση με 334 υποθέσεις, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας ήταν στην τρίτη θέση με 266 υποθέσεις, ενώ οι διαφορές χρεών ήταν τέταρτες με 236 υποθέσεις.

Πηγή : www.hurriyetdailynews.com

Ζωή Γιαννοπούλου
Δικηγόρος, Δ.Ν.
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών