H εταιρία Iggbo ιδρύθηκε το 2015 βασισμένη σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο τύπου Uber που απλοποιεί τη διαδικασία λήψης αίματος (Iggbo). Εναντίον της  εταιρίας εκκρεμεί αγωγή για διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου από την πρώην αντιπρόεδρο της.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Richmond στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί συνεδρία δικαστικής μεσολάβησης με την ενάγουσα πρώην αντιπρόεδρο της εταιρίας Janis Rosenberg και την εναγόμενη εταιρεία. Χρέη μεσολαβητή θα τελέσει ο δικαστής Roderick Young στο γραφείο του στο δικαστικό μέγαρο. Με απόφαση του δικαστή Henry E. Hudson των ΗΠΑ, της 31ης Οκτωβρίου 2017, ορίστηκε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβάλλεται λόγω προσφυγής σε δικαστική μεσολάβηση.

Η Janis Rosenberg διεκδικεί αποζημίωση από την εταιρία για διακριτική μεταχείριση λόγω φύλου, αφού φέρεται ότι δεν έλαβε ποτέ το μετοχικό κεφάλαιο που της είχαν υποσχεθεί και επικαλείται στην αγωγή της και επιπλέον υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον πρόεδρο και συνιδρυτή της εταιρείας, Mark Van Roekel, ο οποίος στο μεταξύ απεβίωσε.

Η Janis Rosenberg, η οποία είναι σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρία Creo Wellness, άσκησε επίσης αγωγή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Iggbo Nuno Valentine και στον επικεφαλής  διευθυντή Shaival Kapadia για δυσφήμιση.

Ο δικηγόρος Tom Roberts της δικηγορικής εταιρίας Thomas H. Roberts & Associates, o οποίος εκπροσωπεί την εταιρία Iggbo, δήλωσε ότι διενεργείται εσωτερική έρευνα στην εταιρία για τις καταγγελίες, τις οποίες απορρίπτει. Δήλωσε δε, ότι σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας, η Janis Rosenberg θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορούσε να καταγγείλει τον τέως πρόεδρο και συνιδρυτή της εταιρίας σε κάποιον τρίτο εκτός από τον ίδιο, ο οποίος ήταν και προϊστάμενός της.

Δήλωσε τέλος ότι η εταιρία Iggbo αποφάσισε να προσέλθει στη δικαστική Διαμεσολάβηση επειδή θεωρεί ότι είναι ένας “αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης της διαφοράς χωρίς να χάνονται αμέτρητες ώρες σε δικαστήρια. Όσο πιο σύντομα διευθετηθεί η διαφορά τόσο το καλύτερο για όλους”.

Πηγή : www.mediate.com

Ζωή Γιαννοπούλου,

Δικηγόρος, Δ.Ν.

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια

Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών