Σε ένα πρωτοποριακό καλοκαιρινό πρόγραμμα το Pierce American College of Greece προσφέρει για πρώτη φορά πανελληνίως τη δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στη διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τους μαθητές του σήμερα, που απέχουν μια ανάσα από το να διαχειριστούν κοινωνικές και επαγγελματικές προκλήσεις στη ζωή τους, είναι κρίσιμο και χρήσιμο να μάθουν να αναλύουν τα αίτια μιας σύγκρουσης, να διαχειρίζονται διαφορές, να κατακτήσουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης. Να γνωρίσουν εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε σχολικές και κοινωνικές συγκρούσεις, σε επαγγελματικές διαφορές, στην πολιτική και τη διπλωματία. Να χρησιμοποιήσουν το μοντέλο διαπραγματεύσεων του Harvard, να νιώσουν τον καταλυτικό ρόλο ενός διαμεσολαβητή να πετύχει συμφωνία, να μπούνε στο ρόλο ενός διαπραγματευτή που χειρίζεται διεθνείς υποθέσεις.

Όλα αυτά μέσα από προσομοιώσεις πραγματικών υποθέσεων, διαδραστική μάθηση, εντυπωσιακά παραδείγματα και εφαρμογές. Με το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν τις βάσεις για τη μελλοντική συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίσεις που ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνώση, δικτύωση και χρόνο για επισκέψεις στις ομορφιές της Αττικής γης.

Πηγή: http://www.pierce.gr/mediation-social-change

Έλενα Κολτσάκη, Διδάκτωρ Νομικής

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια (ΥΔΑΔΔ, UK, USA)

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ΑΚΚΕΔ Προμηθέας (Αθήνα), ADR Center (Rome, Italy)