Το κέντρο διαμεσολάβησης Kuikahi και το κέντρο διαμεσολάβησης του West Hawai, σε συνεργασία με  την Υπηρεσία ηλικιωμένων της επαρχίας Hawai, αποφάσισαν να συνεργαστούν για την έναρξη ενός νέου προγράμματος παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης και επίλυσης διαφορών  για τους ηλικιωμένους, τους φροντιστές τους και τις οικογένειες τους.

«Φροντίζετε για έναν γονέα ή έναν παππού; Δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας;  Ή χρειάζεστε υποστήριξη για να μιλήσετε με την οικογένεια σας; Μπορούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της WHMC, Zaheva Knowles.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Επικοινωνία και Υποστήριξη  για την επίλυση διαφορών για Ηλικιωμένους και Παρόχους Φροντίδας» και προσφέρει έναν ασφαλή δίαυλο για να γίνονται δύσκολες συζητήσεις, να λαμβάνονται αποφάσεις και να λύνονται διαφορές σε υποθέσεις παροχής φροντίδας υγείας.

«Τα ζητήματα που μπορούν να συζητηθούν στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης περιλαμβάνουν τον τρόπο διαβίωσης, την οικονομική υποστήριξη, την παροχή εξουσιοδοτήσεων καθώς και τους ρόλους των μερών, την από κοινή λήψη αποφάσεων και τη κατανομή ευθυνών», δήλωσε ο Julie Mitchell, εκτελεστικός διευθυντής της Kuikahi. «Για παράδειγμα τι θα συμβεί αν μια μητέρα επιθυμεί να μείνει μόνη της και τίθεται θέμα ασφάλειας ή ο παππούς δεν κάνει καλή χρήση του μπλοκ επιταγών του και οι συγγενείς του διαφωνούν» δήλωσε ο ίδιος περαιτέρω.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος προσφέρονται δωρεάν ή με χαμηλό κόστος.

Πηγή: http://bigislandnow.com/2017/06/10/new-program-offers-mediation-services-for-caregivers-elderly/

Εύη Αυλογιάρη

Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής

Πρόεδρος ADR Hellenic Center

Διαπ.Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών