Αθήνα, 20/06/2017

Δελτίο Τύπου

Ο ΟΠΕΜΕΔ παρών στο 2ο forum Δικηγορικού Επαγγέλματος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο forum Δικηγορικού Επαγγέλματος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, στο οποίο συμμετείχε ενεργά ο ΟΠΕΜΕΔ. Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στον καθηγητή κο Κώστα Μπέη, για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του στη νομική επιστήμη, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 16 & 17 Ιουνίου με πλήθος συνεδριών για όσα απασχολούν το σύγχρονο δικηγόρο, καθώς και προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Δικηγορίας & της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο του forum, πραγματοποιήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, μεταξύ άλλων και από τον ΟΠΕΜΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε θεματική ενότητα για την «Διαμεσολάβηση και Δικηγορία», στην οποία προέδρευσε ο κος Νικόλας Κανελλόπουλος,  Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ. Στο πλαίσιο της συνεδρίας, αφενός ο κος Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Σύγκρουση και αρμονία. Διαβάζοντας Ηράκλειτο» και αφετέρου ο κος Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Δικηγόρος – διαμεσολαβητής, Πρόεδρος ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, σύμβουλος ΔΣΑ, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «ΑΚΚΕΔ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: έργα και ημέρες. Διαμεσολάβηση: εργαλείο για τον δικηγόρο»

Ο κος Σπυρίδων Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Εταίρος RESOLVE, Διευθυντής του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Β.Ε.Α., Συντονιστής και Εκπαιδευτής Α.Κ.Κ.Ε.Δ. Προμηθέας, Συγγραφέας και Instructor Πανεπιστημίου MEF της Κωνσταντινούπολης εισηγήθηκε σχετικά με τις «Προκλήσεις της αξιοποίησης της Διαμεσολάβησης από τους Δικηγόρους στην Ελλάδα»

Η κα Αφροδίτη Α. Μπλέτα, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και Πρόεδρος Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων: Από τη θεωρία στην πράξη»

Εν συνεχεία, η κα Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος LLM, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια UK & ΥΔΔΑΔ και εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών στο ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αθήνα) & στο ADR CENTER (Italy) απηύθυνε ομιλία με θέμα: «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών Ν.4469/2017 και Διαμεσολάβηση Ν.3898/2010»

Ο κος Δημήτρης Μάντζος, Εκτελεστικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ,  Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής έκανε εισήγηση με θέμα «Η ρήτρα διαμεσολάβησης ως νομικό εργαλείο. Πραγματικότητα και προοπτικές»

Και η κα Ευγενία Παπαδοπούλου, Δικηγόρος, Ειδική Επιστήμονας και  Συνήγορος του Πολίτη ανέπτυξε το θέμα σχετικά με τη «Διαμεσολάβηση μέσα από την εμπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη»

FullSizeRender2IMG_4493

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου