Στην ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες απόψεις και προκλήσεις στη Διαμεσολάβηση» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, προανήγγειλε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ψηφιστεί ο νέος νόμος για τη Διαμεσολάβηση, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα 3898/2010. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΟΠΕΜΕΔ, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, η Γενική Διευθύντρια, κ. Λίλα Βόγλη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Μάντζος.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ήδη έχει συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επαναρρυθμίζει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη τα κενά που εντοπίστηκαν στην εφαρμογή του. Η επιτροπή ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες το έργο της και μέχρι το καλοκαίρι το υπουργείο αναμένεται να έχει αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφιση του νέου νόμου της Διαμεσολάβησης, που θα αντικαταστήσει τον 3898/2010, ενσωματώνοντας τις νέες καινοτόμες κατευθύνσεις.

Το Μητρώο Διαμεσολαβητών θα χρησιμοποιηθεί για τη στελέχωση του μητρώου συντονιστών στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ