Μετά την απόρριψη της πρότασης για συμβιβασμό του Πρωτοδικείου του Μονάχου Ι, το Δικαστήριο ρώτησε τους διαδίκους αν ο ποδοσφαιριστής και ο μεσίτης ακινήτων θα ήταν πρόθυμοι να λύσουν την διαφορά τους με Διαμεσολάβηση. Σε περίπτωση που και οι δύο πλευρές το αρνιούνταν, θα προχωρούσαν σε δικαστική επίλυση.

Οι διάδικοι ήταν φίλοι προηγουμένως. Στην πολιτική διαδικασία ο μεσίτης απαιτεί προμήθεια ύψους περίπου 300.000 € από τον Boateng, μια μεσιτική αμοιβή για τη μεσολάβηση σχετικά με την αγορά από τον ποδοσφαιριστή μιας βίλας, αξίας πολλών εκατομμυρίων. Ο Boateng ισχυρίζεται ότι κατανόησε την όλη υπόθεση ως φιλική εξυπηρέτηση και δεν πλήρωσε.

Κατά τη δικαστική διαδικασία στα μέσα Ιανουαρίου, ο μεσίτης, ο οποίος ήταν παλιότερα φίλος με τον ποδοσφαιριστή, δήλωσε ότι θα αρκούνταν με το ποσό των 220.000 €. Ο Boateng, όμως, ήταν πρόθυμος να πληρώσει μόνο 150.000 €.

Στα μέρη δόθηκε η προθεσμία των τριών εβδομάδων για να σκεφθούν αν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο ποσό των 185.000 €. Ωστόσο και τα δύο μέρη αρνήθηκαν την πρόταση μετά την πάροδο των τριών εβδομάδων.

http://www.br.de/nachrichten/oberbayern/inhalt/boateng-streit-makler-haus-100.html

Θεοχάρης Αγγελίδης

Δικηγόρος

Διαμεσολαβητής

Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης