Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια διαμάχης με το προσωπικό των πιλότων, η Lufthansa επιλέγει πλέον να δώσει οριστική λύση στην υπόθεση, μέσα από συμφωνία στην οποία κατέληξε με την άλλη πλευρά μέσω Διαμεσολάβησης.

Ευχαριστώντας δημόσια το Διαμεσολαβητή για τη στήριξή του και την ουσιαστική συμβολή του στην επίτευξη της λύσης, η διοίκηση της Lufthansa τονίζει τα οφέλη της διαδικασίας και την ανακούφισή της για την οριστική διευθέτηση της διαφοράς.

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία οδηγεί σε αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας  των 5,400  πιλότων της Lufthansa και της German Wings που θα επιβαρύνει με περίπου 85.000.000 € την εταιρία (αύξηση που αγγίζει το 8,7%), η τελευταία αποδέχτηκε τη συμβιβαστική λύση αναζητώντας άλλες εναλλακτικές για τον περιορισμό των εξόδων της και την ευρύτερη ανάπτυξή της.

Οι συζητήσεις ήταν δύσκολες και συνεχίζονται ακόμη, ωστόσο, η δέσμευση της εταιρίας είναι πλέον δεδομένη. Η λύση στο μεγάλο πρόβλημα που απασχόλησε εταιρία και εργαζόμενους δεν αναζητήθηκε από τα δικαστήρια αλλά δόθηκε μέσα από το διάλογο και την δημιουργική διαδικασία της Διαμεσολάβησης.

Πηγή: http://tourism.news-24.gr/news-lufthansa-adopts-mediation-recommendations-to-end-pilot-dispute/

Έλενα Κολτσάκη, Διδάκτωρ Νομικής

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια (ΥΔΑΔΔ, UK, USA)

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ΑΚΚΕΔ Προμηθέας (Αθήνα), ADR Center (Rome, Italy)