Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. ανακοινώνει ότι η Διοικούσα Επιτροπή του εξέλεξε αντιπρόεδρό της τον κ. Νίκο Καραμούζη, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των ΗΠΑ και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των Η.Π.Α..

Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank για 14 χρόνια, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking, υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Πρόεδρος στη Global Finance και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ και CHIPITΑ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και μετά την απορρόφηση της από την Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής.

Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College.

Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.