Ο Casey Affleck, ο 41 ετών νεότερος αδελφός του Ben, προορίζεται να είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του Oscar για το ρόλο του στο κοινωνικό δράμα «Manchester by the Sea». Ήταν στο εξώφυλλο του Variety τον Οκτώβριο και εμφανίστηκε και στην εκπομπή «CBS Sunday Morning», το Δεκέμβριο. Είναι ο ταπεινός, μικρότερος αδελφός που του αξίζει αναγνώριση για το ταλέντο του. Σε κάθε συνέντευξή του, ο Affleck ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει η φήμη και ότι διστάζει να μπει στα φώτα της δημοσιότητας που ακολουθούν την απονομή των Oscars. Σε κάθε συνέντευξη λέει ανέκδοτα, χαμογελάει για τους paparazzi και κάνει ότι χρειάζεται να κάνει για να πάρει το Oscar!

Αλλά τι είναι αυτές οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση; Τις τελευταίες μέρες, διάφορα δημοσιεύματα φαίνεται να λένε ότι οι κριτικοί και οι fans θα έπρεπε να δίνουν περισσότερη σημασία στο γεγονός ότι δύο διαφορετικές γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι, το 2010, τις κακοποίησε σεξουαλικά. Αν και στις συνεντεύξεις κανένας δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε για τις κατηγορίες αυτές, οι ιστορίες που κυκλοφορούν σκιαγραφούν έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Οι δύο γυναίκες που τον κατηγόρησαν, η παραγωγός Amanda White και η κινηματογραφίστρια Magdalena Gorka, τον μήνυσαν για $2 εκ. και $2.25 εκ. αντίστοιχα, λέγοντας ότι ο Affleck τις κακοποίησε λεκτικά και σωματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας «I’m Still Here», ενώ ήταν ταυτόχρονα παντρεμένος με την Summer Phoenix, αδελφή του Joaquin Phoenix. Η συμπεριφορά του, σύμφωνα με τις κατηγορίες, δεν είναι αυτή ενός ταπεινού ανθρώπου αλλά αντίθετα ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνει η δημοσιότητα για να πάρει αυτό που θέλει από τις γυναίκες.

Όταν οι δύο γυναίκες υπέβαλαν τις μηνύσεις τους το 2010, ο Affleck αρνήθηκε τα πάντα και απείλησε και αυτός με ανταγωγές. Παρ’ όλα αυτά, πολύ σύντομα κατέφυγε σε Διαμεσολάβηση και, εκμεταλλευόμενος την αρχή της εμπιστευτικότητας, κατέληξε στην επίλυση των διαφορών με μη γνωστά ποσά αποζημίωσης. Λίγο αργότερα χώρισε με τη γυναίκα του.

Όταν ερωτάται για τις κατηγορίες τώρα, ο Affleck λέει ότι δεν αισθάνεται υπεύθυνος για ότι συνέβη, ότι όλα διευθετήθηκαν προς όφελος όλων, και ότι αισθάνεται πληγωμένος και αναστατωμένος αλλά το έχει ξεπεράσει. Λέει,επίσης, ότι «οι άνθρωποι μπορούν να λένε ότι θέλουν».

Έχοντας ταλέντο και την προστασία του αδελφού του, Ben, και του παιδικού του φίλου, Matt Damon, η καριέρα του Casey φαίνεται να απογειώνεται.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/entry/why-the-casey-affleck-sexual-harassment-allegations_us_5845f081e4b0496fbcb0c309

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών