Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. αρνήθηκε την έφεση του πρώην διευθύνοντος Συμβούλου, Hank Greenberg, της ασφαλιστικής εταιρείας – κολοσσού AIG, για την υπόθεση απάτης, για την οποία κατηγορείται εδώ και 11 χρόνια.

Έτσι, ο Greenberg και το γραφείο του Attorney General της Νέας Υόρκης έχουν καταφύγει στη Διαμεσολάβηση για να επιλύσουν μια υπόθεση αστικής ευθύνης, η οποία εκτυλίσσεται εδώ και 11 χρόνια, δηλαδή από το 2005.

Τώρα που η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει παρουσιάσει όλη την υπόθεση από τη δική της πλευρά, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι είναι η ιδανική στιγμή να επιζητήσουν τελική λύση μέσω της Διαμεσολάβησης. Οι δικαστικές διαδικασίες, που ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, έχουν ανασταλεί μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η υπόθεση αφορά δύο ενέργειες, που κατά την Πολιτεία συνιστούν απάτη, τις οποίες φέρονται να έκαναν ο Greenberg και ο οικονομικός διευθυντής της AIG, Howard Smith, και οι οποίες στόχευαν να αυξήσουν πλασματικά την απόδοση του ασφαλιστικού κολοσσού ώστε να εξαπατήσουν τους επενδυτές.

Βασιζόμενοι σε ένα άρθρο για τον ορισμό της απάτης, οι δικηγόροι του Greenberg υπέβαλαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να απορριφθεί η κατηγορία. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση και έτσι κατέληξαν σε Διαμεσολάβηση για την οριστική επίλυση.

Πηγή: https://morningconsult.com/2016/12/12/supreme-court-denies-appeal-former-aig-chief-fraud-case/

Νανά Παπαδογεωργάκη

Δικηγόρος LLM

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ & UK

Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών