27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη είχε σήμερα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

Αφού συνεχάρη τον κ. Α. Ποττάκη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Κανελλόπουλος παρουσίασε την ταυτότητα, τη σύνθεση και την αποστολή του ΟΠΕΜΕΔ ζητώντας τη συνδρομή της κορυφαίας Ανεξάρτητης Αρχής στο έργο του Οργανισμού.

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη εξέθεσε τις απόψεις και τα σχέδιά του για περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου της Αρχής και ιδίως της διαμεσολαβητικής του λειτουργίας ανάμεσα στους πολίτες και τη Διοίκηση. Στόχος του κ. Α. Ποττάκη και κεντρικό αντικείμενο του σχεδιασμού του είναι η σημαντική ενίσχυση του ουσιαστικού έργου του Συνηγόρου για την ενεργό υποστήριξη των πολιτών και για την περαιτέρω αποσυμφόρηση της Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Ο κ. Α. Ποττάκης μάλιστα ζήτησε την επιστημονική συνδρομή του ΟΠΕΜΕΔ σε επόμενες πρωτοβουλίες που θα λάβει στο άμεσο μέλλον.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή τους βούληση για στενή συνεργασία με τον Οργανισμό, τόσο στο επίπεδο της συμμετοχής στη Διαρκή Επιτροπή Συνεργασίας του ΟΠΕΜΕΔ, όσο και σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της διαμεσολάβησης και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεννόησης στην ελληνική Κοινωνία.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, η Διευθύντρια του ΟΠΕΜΕΔ κ. Λίλα Βόγλη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Μάντζος.