Ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών) θα είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Hellenic Responsible Business Awards 2016. Τα βραβεία διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σκοπό να αναδείξουν το έργο των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων της χώρας.

Ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, διετέλεσε Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Προήχθη στη θέση του Αντιπροέδρου και στη συνέχεια ορίσθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2009. Συμμετείχε σε πολλά δικαστικά συμβούλια, σε διοικητικές και νομοθετικές επιτροπές και υπήρξε μέλος και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Κ.Μητσοτάκη για θέματα Δημοσίου Δικαίου και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Tα Ηellenic Responsible Business Awards 2016 διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά από την Boussias Communications και το Marketing Week, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα έργα, τις ιδέες και τις συνεργασίες πίσω από τη δέσμευση των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων και Φορέων της χώρας μας στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης. Οι βασικές ενότητες βράβευσης είναι οι εξής: Αριστεία στη Συνεργασία, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επένδυση/Αντίκτυπος, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Ενεργοποίηση & Δέσμευση Ενδιαφερομένων Μερών, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, ΜΚΟ της Χρονιάς, Ομάδα CSR της Χρονιάς.

Στα βραβεία μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Επαγγελματικοί Φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Εθελοντικές Οργανώσεις, ΜΚΟ και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 31η Αυγούστου, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, την κριτική επιτροπή, τους όρους και τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο www.responsiblebusiness.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νατάσσα Νάκη, Business Awards Marketing & Project Leader, Boussias Communications, 210-6617777 (εσωτ. 370)
Σοφία Σουρτζή, Υπεύθυνη Οργανωτικής Επιτροπής Hellenic Responsible Business Awards, Paturn, 2130-431104

Σχετικά με τον ΟΠΕΜΕΔ
Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) δημιουργήθηκε από τους 20 πιο σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους και φορείς της οικονομικής και επιστημονικής κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό δηλώνουν εμπράκτως την υποστήριξή τους στην προσπάθεια διάδοσης της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα.

Στόχος του Οργανισμού, που δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα, είναι να συμβάλει δημιουργικά και αποφασιστικά στην Εθνική προσπάθεια εμπέδωσης, ενός νέου πολιτισμού και μίας νέας συναινετικής κουλτούρας στην επίλυση των ιδιωτικών διαφορών. Στοχεύει στην ευρύτερη δυνατή διάχυση των μηνυμάτων και πληροφοριών, για τη φύση και το περιεχόμενο της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων διευθέτησης των συγκρούσεων γιατί είναι πολύ σημαντικό να γίνουν αντιληπτά τα οφέλη που προκύπτουν για κάθε πολίτη και επιχείρηση της χώρας.