Ο ποπ σταρ Justin Bieber παρέστη σε διαδικασία διαμεσολάβησης στο Μαϊάμι το έτος 2013, όταν κινήθηκε δικαστικά ένας φωτογράφος, που ισχυρίστηκε ότι ένας από τους σωματοφύλακες του βιαιοπράγησε εναντίον του.

Οι δικηγόροι λένε ότι ο Bieber πέρασε περίπου πέντε ώρες σε ένα δικηγορικό γραφείο με τον διαμεσολαβητή / πρώην Δικαστή, David Gersten.
Το έτος 2013, ο φωτογράφος Jeffrey Binion με την αγωγή του αιτήθηκε να του επιδικαστεί αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε επίθεση από έναν σωματοφύλακα του Bieber έξω από ένα στούντιο ηχογράφησης. Ο δικηγόρος του φωτογράφου αρνήθηκε να πει εάν βρίσκονταν κοντά σε επίτευξη συμφωνίας.
Ο νεαρός Bieber είχε και άλλες διαμάχες στο παρελθόν με φωτογράφους διασημοτήτων.

Συμπέρασμα: Στις ΗΠΑ, δεν είναι λίγες οι υποθέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο που έχουν επιλυθεί με διαμεσολάβηση. Για κάποιες δεν αποκαλύπτεται ποτέ ούτε καν το γεγονός ότι έλαβε χώρα μία τέτοια διαδικασία. Άλλωστε η έναρξη εφαρμογής της διαμεσολάβησης και διαπραγμάτευσης στην Αμερική ανάγεται στο μακρινό παρελθόν, όταν ακόμα εφαρμόζονταν από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ στις συνομιλίες τους με τη Σοβιετική Ένωση για τον περιορισμό των εξοπλισμών ή ακόμα πιο παλιά, όταν ο Teddy Roosevelt προσέλαβε έναν διαπραγματευτή για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα μίας φωτογραφίας που είχε βγάλει ένας φωτογράφος της εποχής, ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία αυτή στον προεκλογικό του αγώνα.

Η επίλυση μίας διαμάχης με διαμεσολάβηση, κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που λόγω της αναγνωσιμότητας τους φοβούνται ότι η δημοσιότητα θα αμαυρώσει την εικόνα τους, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος που έχουν στη διάθεση τους. Όλοι εμείς, ως διαμεσολαβητές, έχουμε ως κοινωνικό έργο να κάνουμε τους ανθρώπους γύρω μας να καταλάβουν την αξία αυτού του εργαλείου, μιλώντας με παραδείγματα και καλές πρακτικές.
Άλλωστε η έννοια της σύγκρουσης βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων, η διαφορά δηλαδή υπάρχει εξαρχής στο μυαλό μας, αυτό όμως που τελικά καθορίζει το πρόβλημα και ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του είναι η πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται η κάθε πλευρά. Αυτό ακριβώς κάνει η διαμεσολάβηση! Βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης της άλλης πλευράς, να μπουν στη θέση του άλλου και να δουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια.

Νανά Παπαδογεωργάκη
Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητώ

Πηγή:

http://pagesix.com/2015/03/31/bieber-attends-mediation-in-photographer-suit?iframe=true&preview=true